El far del cap de Creus és un dels més emblemàtics de la costa espanyola i també el que es troba al punt més oriental de la Península Ibérica. És un dels més fotografiats i també acull anualment un important aplec per donar la benvinguda al nou any. Ara, a més, forma part d'una edició limitada d'ampolles gurmet de l'empresa d'aigua mineral Cabreiroá d'Ourense.

La companyia, en col·laboració amb Ports de l'Estat i Fars d'Espanya, ha endegat la segona edició d'una iniciativa que busca donar visibilitat a un dels símbols més representatius de la costa i que consideren "els àngels de la guarda del mar i que neixen al límit entre la terra i l'aigua".

Per això, a través d'aquesta edició limitada, promouen l'agermanament de quatre fars gallecs (la Torre d'Hércules, Estaca de Bares, Finisterre i les Illes Cies) amb quatre fars de punts emblemàtics de la costa espanyola (Cap de Creus, Cabo de Gata, Cap de Babaria i Cabo de Peñas).

Les ampolles de l'edició especial compten amb una imatge de les instal·lacions de cadascun d'aquests punts i es poden adquirir on-line de forma exclusiva a través de l'empresa dedicada a l'aigua mineral. Aquesta aigua surt del manantial Cabreiroá, que neix a Verín i del que es coneixen les propietats des de principis del segle XIX.

Un punt de pelegrinatge

Aleshores, va arribar a convertir-se en un punt famós de pelegrinatge per als que volien gaudir de l'aigua que brollava de les profunditats del subsòl granític d'Ourense. Va ser l'any 1906 quan el Premi Nobel de la Fisiologia i Medicina, Ramon y Cajal, va certificar el seu valor mineromedicinal. La creixent fama de la zona va promoure la construcció d'un hotel-balneari a la zona juntament amb la primera planta d'envasat d'aigua, que amb els anys ha crescut i s'ha anat modernitzant.