A cop de mall, així és com van rebentar l'aparador d'una botiga de l'eix comercial de Figueres. Un cop van tenir el forat fet, van posar-hi el braç i van començar a estirar els aparells electrònics que tenien més a l'abast. En total, van robar 13 tauletes electròniques, que estarien valorades en uns 2.000 euros. Els lladres eren dos i els Mossos d'Esquadra els van detenir el mateix dia. Un d'ells és un delinqüent molt conegut per la policia i que acumula 18 antecedents policials.

El succés es va produir la matinada de dilluns a dimarts. Els dos homes, al voltant de les tres de la matinada, es van presentar davant d'una botiga del carrer Germanes Massanet de Figueres. Van fer un forat a la persiana amb una cisalla i un cop a dins van agafar un mall i van fer un forat a l'aparador. Una cavitat prou gran per poder-hi passar els braços.

Mentre estaven en plena feina l'alarma va saltar i ràpidament van fugir corrents però hi va haver veïns que els van veure. Els dos lladres, però, van tenir temps de robar almenys part del botí que havien escollit. Van agafar fins a 13 tauletes electròniques, que tindrien un preu d'uns 2.000 euros al mercat, segons van explicar els responsables de la mateixa botiga.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar ràpidament agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres. Un cop allà i gràcies a la descripció facilitada pels veïns, van poder identificar els possibles lladres. Ambdós van poder ser detinguts, un d'ells al cap de poques hores i l'altre a la tarda.

Arrestat al cap de mitja hora

La primera detenció es va produir cap a dos quarts de quatre de la matinada al carrer Compositor Mundi. Els Mossos van veure'l córrer pel carrer Ramon Basil en el moment de llençar una bossa. El van enxampar i després van trobar la bossa, on hi havia uns guants, una samarreta blava, un cisalla i una pota de cabra. El detingut, que no té antecedents i és d'origen magrebí, té 20 anys i és veí de Figueres.

L'altre arrestat és un delinqüent habitual i acumula 18 antecedents policials. És veí de Portbou i nascut al Marroc. El van identificar i el van detenir a les quatre. A banda d'aquest robatori amb força a la botiga se li'n va imputar un altre en una segona residència de la carretera del Port de la Selva a Llançà del 23 de novembre. Va robar-hi un televisor i una TDT junt amb un altre noi, encara per detenir.