L'Ajuntament de Figueres posarà en marxa la fase de proves de la nova zona verda d'aparcament a partir del febrer i fins al març. A partir de l'abril, el servei ja començarà a funcionar amb normalitat i aquells que no comptin amb l'acreditació corresponent, seran multats. El servei, que s'havia de posar en funcionament el passat mes de setembre, ha patit múltiples retards però ara ja s'han començat a instal·lar els panells informatius als diferents carrers afectats. A més, s'ha fet una bustiada informativa als veïns explicant les conseqüències de la iniciativa. En total, es posaran en servei 177 places amb prioritat per a residents a 0,20 cèntims el dia o a un euro a la setmana.

La versió reduïda de la zona s'hauria hagut de posar en servei fa gairebé cinc mesos però la tramitació es va allargar més del previst. A més, en lloc d'obligar els que poden beneficiar-se'n a desplaçar-se, l'Ajuntament va optar per creuar dades i incloure a la base de dades tots els susceptibles de fer-ne ús. En total, la xifra se situa entre els 2.000 i els 3.000 veïns que es troben a l'entorn de la nova zona d'estacionament regulat. L'àrea delimita al nord amb els carrer Lausauca i Rambla; a l'est amb el Sant Pau; al sud amb el Pere III i a l'oest, per l'avinguda Salvador Dalí. En total, gairebé 180 places que permetran que els veïns empadronats i que tinguin el vehicle registrat a la ciutat amb el pagament de l'impost de circulació al dia hi puguin aparcar per només 0,20 cèntims al dia.

Així s'explica mitjançant els fullets informatius que s'han deixat als edificis on, a més, s'especifica que "tot i que des dels serveis municipals ja s'ha donat d'alta el seu vehicle, pot contrastar la informació o canviar el vehicle que gaudeix del descompte". Per fer-ho, es poden adreçar presencialment a l'OMAC i a Fisersa o bé a través de correu ordinari i electrònic a la mateixa empresa de serveis, que serà qui gestionarà l'àrea verda. Des de l'equip de Govern de CiU justifiquen la mesura assegurant que busca "facilitar l'estacionament dels veïns a prop de casa seva així com afavorir l'activitat econòmica augmentant la rotació de vehicles".

De moment, però, es farà en format de prova entre els mesos de febrer i març. Durant aquest període, el delegat de Fisersa, Manel Toro, diu que no s'aplicaran sancions sinó que s'"avisarà". De fet, està previst que en els propers dies s'acabin d'instal·lar tots els panells informatius, així com les màquines expenedores de tiquets. L'últim que es farà, assegura, és pintar els carrers. "La idea és fer-ho de forma progressiva durant aquest període. Segurament no estaran tots de cop", afegeix Toro.

A partir de l'abril funcionarà a ple rendiment i, en funció dels resultats, s'estudiarà la possibilitat d'implantar-ho a d'altres barris que també ho han demanat.