Un avís als Mossos d'Esquadra després que haguessin amenaçat un home amb una arma de foc a la zona d'oci nocturn d'Els Arcs d'Empuriabava va acabar amb la detenció d'un ciutadà francès buscat al seu país per temptativa d'homicidi. Es tracta d'un home d'uns 40 anys, de nacionalitat francesa i que vivia a Castelló d'Empúries.

A més de la temptativa d'homicidi en un municipi de la Provença el 2013, l'arrestat també comptava nombrosos antecedents policials per tinença d'arma, robatori a interior de vehicle i domicili, amenaces i lesions. El detingut va passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional de Madrid per tal de gestionar la seva extradició.

Els fets es remunten al 4 de gener a Empuriabrava. Aquella nit un ciutadà va denunciar a la comissaria de Roses que havia estat amenaçat per una persona amb una arma de foc. Aquest anava en companyia d'altres homes i els Mossos es van desplaçar fins al lloc, els van aturar , identificar i escorcollar. D'entrada no se'ls va trobar cap arma però els agents de la Unitat d'Investigació de Roses van dur a terme una investigació i van poder esbrinar que un d'ells, el presumpte autor de les amenaces era un ciutadà francès que vivia a Castelló d'Empúries a qui li constaven nombrosos antecedents.

També van saber que tenia pendent una ordre europea de detenció i estava buscat per la Gendarmeria Francesa per una temptativa d'homicidi. Els fets haurien passat a la localitat francesa de Luc en Provence l'any 2013. En una baralla, presumptament per tràfic de drogues, hauria disparat a la víctima. Amb aquesta informació, els Mossos van posar en marxa el passat divendres un dispositiu en el qual van participar agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Girona juntament amb agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Roses. L'operatiu va acabar amb la detenció d'aquest ciutadà francès en compliment de l'esmentada ordre de detenció i extradició a França. El detingut va passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional de Madrid per tal de gestionar la seva extradició.

Castelló d'Empúries està pendent d'instal·lar càmeres de vigilància a diferents punts del terme, entre ells a la zona d'oci d'Empuriabrava coneguda com Els Arcs i on es va produir aquesta detenció. Aquest municipi de l'Empordà té pendent treure a concurs properament la seva instal·lació als accessos. La instal·lació de videovigilància permetrà llegir les matrícules i així es podrà saber si hi ha una ordre de detenció. En aquest cas per exemple, podria haver estat útil si hagués anat en vehicle.