03 de febrer de 2015
03.02.2015

Experts reclamen més visibilitat per al Museu

La primera jornada del procés participatiu amb 40 professionals també proposa acabar amb un model "personalista" i "jeràrquic"

04.02.2015 | 07:23
Alguns dels membres que formen reunits durant la comissió.

La quarantena de professionals vinculats al món de l'art i la cultura reunits divendres a la primera sessió del procés participatiu pel debatre sobre el nou model de Museu de l'Empordà de Figueres coincideixen que cal un canvi i solucionar la falta de "visibilitat" de l'equipament provocada, sobretot, per altres ofertes culturals com el Dalí i per la seva "indefinició". Els participants, a més, creuen que cal "superar" el model de gestió "jeràrquic i personalista" dotant-lo de personal tècnic i directiu que complexi amb la normativa així com crear un òrgan format per comissions que vetlli pel seu funcionament i model.

L'Ajuntament ha impulsat la jornada "(RE)pensant el Museu de l'Empordà" amb l'objectiu de crear un full de ruta cap a la futura gestió de l'equipament. Un "guió" que, diuen, es complementarà amb una onada "oberta" a la ciutadania. La voluntat és canviar el model actual un cop dissolt el Consorci amb el qual fins ara es dirigia. La primera sessió d'anàlisi va comptar amb la participació de diversos experts, que van coincidir que la visibilitat del museu ha quedat eclipsada, per una banda, per altres ofertes culturals més potents i, per l'altra, per la seva falta de definició que "no li ha permès jugar un paper clau en tots els papers que ha volgut abraçar: museu d'història, d'art de la ciutat o centre d'art contemporani". La propera trobada es farà el 13 de febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema