EL PSC de Figueres, a l'oposició, projecta perllongar el passeig Nou passant pel carrer Avinyonet i fins a la rotonda de l'estació del TAV, al barri de Sant Joan, amb l'objectiu d'acostar el vianant des del centre de la ciutat i, alhora, ajudar a cohesionar el barri. El socialista Pere Casellas diu que si la seva formació governa després de les eleccions del maig abordarà aquest projecte sense contribucions especials per als veïns. La iniciativa, que Casellas anomena passeig, recorda al projecte de l'exalcalde Joan Armangué (PSC), tot i que en aquell cas l'actuació urbanística preveia nombrosos enderrocs, que Casellas descarta completament.

Dignificar la zona oest i permetre un accés a peu amable fins a l'estació d'alta velocitat. Aquest és l'objectiu del projecte que ahir va presentar Casellas. La perllongació del passeig que proposa afecta el carrer Avinyonet, que passaria a convertir-se ne un carrer amb un petit vial per a veïns, preservant aparcaments i habilitant-ne de nous a la riera.

L'actuació, que seguiria la mateixa estètica que té el passeig Nou, però, no implicaria cap enderroc. D'aquesta manera, Casellas deixa clar que el seu partit no pretén recuperar el projecte d'Avinguda Nova Estació, que tants maldecaps va portar al seu predecessor. "La connexió estarà totalment garantida des de la carretera d'Olot i els nous accessos que obrirem als barris Juncària i al Parc Sol des de la carretera de Llers. Per això, ja no caldrà el concepte d'una gran avinguda però sí d'una bona connexió per als vianants perquè, realment, no és tan lluny", insisteix el regidor i candidat del PSC. A més, diu, seria un pas més cap a la "integració que s'ha de fer dels barris de Sant Joan i el Culubret".