Detingut després d'avisar d'un incendi a casa. Així és com va acabar un jove de la Jonquera després que els Mossos identifiquessin els inquilins del domicili en trobar-se esqueixos de marihuana dins l'armari que va cremar. La sorpresa dels agents va venir quan van veure que el noi, de 20 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de la Jonquera, tenia una ordre pendent per haver robat a l'interior de vehicles el 2012.

Finalment, va quedar detingut com a presumpte autor de dos robatoris amb força i tres faltes de danys. I és que el 10 de setembre del 2012, es van produir diversos robatoris dins de vehicles aparcats en els carrers Llobregat, Calos i del Pont de la Jonquera. I gràcies als indicis que van localitzar al lloc dels fets, la policia va esbrinar qui era l'autor dels fets però no van poder localitzar-lo.

Finalment, però, aquest 29 de gener a quarts de nou del matí, una patrulla es va adreçar a donar suport en un pis de Figueres on s'havia declarat un incendi. Un cop al lloc, van comprovar juntament amb els Bombers que es tractava d'un petit incendi que s'havia produït en un armari en el qual hi havia esqueixos de marihuana.

Ordre de detenció pendent

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van identificar les persones que es trobaven a l'habitatge. Entre els inquilins, van trobar un home que tenia una ordre de detenció pendent des de l'any 2012 per diversos robatoris amb força interior de vehicle a la Jonquera. Donat que l'ordre estava vigent, la patrulla dels Mossos va detenir a l'home com a presumpte autor de dos robatoris amb força i tres faltes de danys.

El detingut, que és un veí de la Jonquera i que compta amb antecedents policials va passar el dia 30 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.