La localitat empordanesa de Portbou va registrar ahir una ratxa de vent que va superar els 173 quilòmetres per hora, el rècord del vendaval que està afectant aquests dies bona part de Catalunya.

Segons ha informat avui el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), als últims dies s'han produït diversos episodis de vent fort des que es va iniciar el fenomen, dijous passat 29 de gener.

La nit de dijous 29 a divendres 30 de gener el vent de ponent i mestral va bufar amb ratxes superiors als 80 quilòmetres per hora a diversos sectors del litoral i prelitoral, així com del Pirineu i Prepirineu, vent que va augmentar el 31 de gener i el diumenge 1 de febrer, quan el mestral va bufar amb ratxes superiors als 90 km/h a l'extrem sud de Catalunya.

Dimarts, 3 de febrer, el mestral va tornar a bufar fort a l'extrem sud, amb ratxes superiors a 100 km/h, i entre dimecres 4 a última hora i el dijous 5 de febrer, el vent del nord ha bufat amb ratxes superiors a 100 km/h a punts del Pirineu i de l'Alt Empordà.

Altres ràfegues de vent fort registrades van ser les del Perelló (Baix Ebre), amb 122 quilòmetres per hora, o el Santuari de Queralt (Berguedà), amb un cop de vent de 114,8 km/h.

Sobre les estacions d'alta muntanya, destaquen especialment les ratxes d'ahir al matí, de fins a 151,6 km/h a Boí (2.535 m) i 134,3 km/h a la Tossa d'Alp 2500 (Cerdanya). EFE