07 de febrer de 2015
07.02.2015

3.500 persones desfilaran en 70 colles i 67 carrosses al carnaval de Roses

El programa d'actes compta amb un pressupost de 123.000
euros i l'activitat es promociona a tot Catalunya i el sud de França

07.02.2015 | 00:00
Una de les comparses de l´any passat al carnaval de Roses.

3.500 persones desfilaran a la rua del Carnaval de Roses en 70 colles i 67 carrosses que ompliran l'avinguda de Rhode. El carnaval, dels més importants de les comarques gironines, compta amb un pressupost de 123.000 euros i es dóna promoció a Catalunya i el sud de França. Els actes començaran el 13 de febrer i s'allargarà fins dilluns.
El programa ofereix múltiples actes però el principal és la rua nocturna de divendres. La gran quantitat de participants fa que les colles estiguin molt interessades a tenir una bona posició i no haver d'esperar llarga estona per sortir. L'ordre de sortida s'ha tornat a fer per sorteig per evitar les llargues hores de cua que havien de fer les colles per aconseguir una bona posició de sortida. La passada nocturna començarà a les nou del vespre i desfilarà per l'avinguda de Rhode que estarà tallada al trànsit fins a la plaça Frederic Rahola on tindrà lloc un ball amb Tapeo Sound System i Tremendos. S'aniran repetint cercaviles en altres moments del cap de setmana, a banda d'altres activitats que acabaran amb el seguici mortuori i l'enterrament de la sardina.
La celebració començarà dijous amb la cercavila de benvinguda a Sa Majestat el Rei Carnestoltes a l'envelat de la plaça Frederic Rahola on l'alcaldessa, Montserrat Mindan, farà el traspàs de poders (la clau i l'euro) al rei, que donarà pas a l'actuació del grup de versions 7Drock i a la sessió que ofereix l'entitat Joventut Rosinka.
El carnaval s'ha convertit en una de les activitats més importants durant l'any a Roses. Per això es dóna una àmplia promoció. L'Ajuntament dóna una subvenció de 250 euros a totes les colles que porten carrossa amb l'objectiu d'ajudar a sufragar les despeses. A més, els actes són gratuïts per afavorir la participació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema