L'acusat del crim de Figueres, Baltasar Sánchez Rey, que s'enfronta a 20 anys de presó, era conscient que havia matat la víctima. Just després de la baralla i d'haver-li passat amb la camioneta pel cap va dir al copilot: "Crec que l'he matat, li he donat un cop fort al cap i crec que l'he matat". El copilot va declarar ahir que el 4 d'agost de 2010 havia acompanyat a l'acusat a comprar un tub de lampisteria i que a la rotonda del polígon es va saltar un Stop i el conductor d'un cotxe li va recriminar el fet.

La discussió va provocar que ambdós conductors aturessin els cotxes i es discutissin. Segons el copilot, el conductor del cotxe va colpejar Sánchez Rey amb una carraca metàl·lica i aquest va agafar una barra de ferro de la camioneta i va pegar a la víctima. No obstant això, el copilot assegura que no va voler mirar res i va pujar a la furgoneta espantat. Per això no va veure que la víctima havia caigut sota la roda posterior esquerra de la camioneta i d'aquesta manera tampoc va figurar-se que el sotrac que va fer la furgoneta en arrencar fos a causa de passar per sobre el cap de la víctima. Ell creia que havia tocat una vorera o una eina.

De la rotonda van anar a la propietat d'una filla de Sánchez Rey per ocultar la furgoneta i en el trajecte aquest li va confessar que pensava que havia mort l'home amb la barra de ferro i que fugiria.

La dona de l'acusat va indicar que el seu marit tenia intenció d'entregar-se a la policia però que va tenir por de fer-ho quan li van dir que el podrien acusar d'assassinat, ja que no volia entrar a la presó, d'on havia sortit un any abans després de complir condemna per una violació.

Diversos testimonis presencials van declarar ahir que no van veure cap arma en la mà de la víctima però sí Sánchez Rey amb una pala o una barra de ferro colpejant l'altre conductor, que va quedar estabornit a l'acte. Ningú va veure que la furgoneta tractés d'esquivar el cos.