Cadaqués està patint des de fa quinze dies una onada d'enverinaments a gossos i gats. Un gos ha mort i un altre va haver de ser atès per un centre veterinari. Una analítica a l'animal va confirmar l'enverinament. L'Ajuntament i l'Associació dels Amics de Ses Animals de Cadaqués han alertat els veïns perquè s'assegurin de portar les mascotes lligades i que els nens no agafin res del terra.

Sa Conca, Es Caials, Es Colomers i les Creus són alguns dels punts on fa uns quinze dies van començar a desaparèixer gats de carrer. A més, es coneixen els dos casos de gossos, en aquest cas de particulars, que també han estat enverinats. La situació es va posar en coneixement de l'Ajuntament, que ha decidit posar en avís els veïns demanant que estiguin alerta. Des de l'Associació també han fet una crida a través de l'emissora Ràdio Cap de Creus.

A més, l'Ajuntament recorda que si es pot demostrar, es pot denunciar la persona o persones culpables. Constata que, a banda de les multes que es puguin imposar, es tracta d'un delicte tipificat al codi penal que pot comportar presó.

No és la primera vegada que apareixen animals morts que han menjat algun aliment enverinat. De fet, el 2004 es va decidir frenar la pràctica que s'havia convertit en habitual els cinc anys anteriors. L'Ajuntament va posar en marxa una normativa, el Reglament d'Animals de Companyia, que preveu sancions de fins a 20.000 euros per a les persones que enverinin ?gossos i gats considerant que la ?situació era "greu i preocupant". Per això el reglament estableix com a falta molt greu l'enverinament d'animals al carrer, ?donar-los menjar a la via ública i fomentar la presència de gats al carrer. La normativa també obliga els propietaris de gossos a censar les seves mascotes i a mantenir al dia la targeta sanitària dels animals.

L'Associació dels animals de Cadaqués vetlla perquè no hi hagi una proliferació de gats de carrer practicant l'esterilització i els alimenta.