En un fet insòlit, la defensa de Baltasar Sánchez Rey -Carles Monguilod- va citar com a testimoni el primer advocat que va assistir el processat després que aquest darrer acabés amb la vida d'un home en una rotonda en clavar-li un cop amb una barra de ferro al cap i passar-li la camioneta per sobre el 4 d'agost de 2010.

El principi que als advocats els assisteix el dret al secret professional gairebé queda en entredit ahir a la sala de vistes si no fos perquè l'advocat-testimoni -Joquim Bech de Careda- va saber sortejar bé aquest escull indicant que el pas del temps no li permetia recordar amb exactitud certs detalls d'aquest cas.

La defensa buscava acreditar que Sánchez Rey i la seva dona s'havien posat en contacte amb Bech de Careda per pactar l'entrega a la policia però el lletrat no ho recordava tot amb exactitud tot i que sí que va admetre que l'acusat li havia confessat que s'havia barallat amb un home i es volia entregar.

Després d'això, l'advocat-testimoni va indicar que els mossos van fer una entrada i escorcoll a una finca propietat de la família de Sánchez Rey on hi havia amagada la camioneta i on també s'hi van trobar diverses armes i una granada. "Tenia molta por que, com que el consideraven perillós, s'anés a entregar i hi hagués un tiroteig", va afirmar Bech de Careda.

Quan el lletrat va saber que la baralla de trànsit s'estava investigant com un assassinat, va advertir al seu client que la pena podia arribar als 20 anys i Sánchez Rey va fugir.