Un jove de 30 anys creia que podria agafar un tren a Portbou tranquil·lament sense que ningú s'adonés que tenia 11 reclamacions judicials i dues d'aquestes per entrar a la presó. No va ser així, sinó que els agents de la Policia Nacional que es trobaven el divendres 6 de febrer a l'estació de tren van demanar-li la documentació.

D'entrada, el noi els va donar una carta d'identitat francesa, la qual només comptava amb un cognom. D'entrada van veure que era una documentació autèntica però van sospitar del jove. La carta francesa només compta amb un cognom i el noi es deia X.S.

Després però, els policies van esbrinar que si bé la documentació francesa era bona, el noi també constava que en tenia d'espanyola i que es deia X.S.K. En aquest moment van saltar les alarmes i és que el noi pretenia que no veiessin que era un delinqüent multireincident a Espanya.

Estava buscat i comptava amb 11 reclamacions judicials. Dues d'aquestes per ingressar a presó. Entre els motius pels quals havia d'ingressar a presó hi ha haver violentat la condemna.

Els altres jutjats, tots de les Illes Balears que és on vivia el noi, el tenien fitxat i el reclamaven per delictes de tràfic de drogues, haver conduït sense permís, per un robatori amb força, maltractaments en l'àmbit familiar, haver conduït sota l'efecte de l'alcohol i drogues, entre d'altres. Per tot això, els agents de la Policia Nacional de Portbou van detenir-lo.