El sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha posat en coneixement davant la Direcció General de Presons les queixes del personal del Centre Penitenciari del Puig de les Basses, que consideren que pateixen un "greu problema" per manca de personal i es queixen de la direcció del centre.

Segons expliquen, el mòdul de joves no disposa de cap funcionari de vigilància, unes tasques que assumeixen altres tipus de funcionariat que han de fer "tota mena de tasques que no corresponen al seu càrrec com "recomptes, obertura de cel·les, repartiment de racios i medicació, control i vigilància dels interns, tasques administratives, etc.". A més, afegeixen que la direcció del centre ha decidit fer complir les situacions d'aïllament en cel·la i el compliment de les sancions, al propi mòdul, la qual cosa agreuja la situació. En aquest sentit consideren que si es vol portar a terme amb un mínim de seguretat i garanties en un lloc que no és l'adequat comporta més feina. Segons el sindicat, s'hauria posat en coneixement de la direcció, que hauria indicat que no està previst canviar el sistema fins que no hi hagi un mínim d'interns al mòdul.

Per tot això, asseguren que el funcionari està patint una càrrega de feina i de responsabilitat desproporcionada. Els fets s'han posat en coneixement de responsables de centres penitenciaris i el personal de la presó espera que es prenguin mesures per reconduir la situació.

Les queixes se sumen a les manifestades pel mateix sindicat i Comissions Obreres a finals de l'any passat perquè el centre no té oberta la infermeria ni disposa de metge les vint-i-quatre hores, o les que van protagonitzar interns de la presó queixant-se per l'escassetat del sopar.