El PSC de Figueres proposa la construcció d'una segona biblioteca i un nou arxiu comarcal i municipal a l'entorn del Mas Torrent. El candidat del partit, Pere Casellas, i l'exregidora, Núria Navarro, van assegurar ahir en roda de premsa que les actuals instal·lacions són insuficients per a una gran part dels més de 45.000 habitants que té la ciutat.

"Per llei, a Figueres toquen una segona biblioteca i un nou arxiu comarcal i municipa, que ha de construir la Generalitat. El municipi només ha de cedir sòl i fer-se càrrec del manteniment, no obstant, la Generalitat i la Diputació també han de participar d'aquestes despeses", insisteix Casellas. Per això, la formació es compromet a ternir enllestit el projecte al 2016 per a poder optar al PUOSC de 2018-2022. "La radiació a l'entorn del mas Torrent permetrà equilibrar el mapa bibliotecari, de manera que tots els ciutadans de Cendrassos, Horta Hospital, Av. Marignane, Horta Capallera i Eixample tindran a 15 minuts una equipament d'aquestes característiques", insisteixen els socialistes.

D'aquesta manera, afegeixen, s'alliberaran dos espais a precari (l'antic Escorxador i l'antiga Biblioteca) i permetrà fusionar la segona amb els arxius "racionalitzant la despesa".