Un presumpte pescador furtiu d'eriçons de mar ha estat interceptat a la localitat de l'Escala quan venia les captures a un restaurant d'aquesta localitat, segons informa la Generalitat.

Membres del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals i Inspectors de Pesca van descobrir divendres passat dia 20 l'activitat del furtiu en un tram pròxim al port dins de l'espai protegit del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter.

El pescador, que actuava sense llicència, havia capturat quatre-cents eriçons i va ser interceptat quan realitzava al restaurant un lliurament d'uns noranta eriçons.

Els agents van sorprendre el furtiu a la cuina de l'establiment, que va ser inspeccionat, mentre que els animals, encara vius, van ser alliberats aquell mateix matí en una zona pròxima al lloc d'on havia estat extrets.

La pesca d'eriçons de mar exigeix la tramitació d'una llicència, que pot ser professional o esportiva, que permet la captura en aquest últim cas de només 150 unitats i prohibeix la seva comercialització.