El recinte firal de Figueres bull d'activitat per tenir-ho tot a punt dijous per inaugurar la quarta edició del Festival del Circ de Figueres. Operaris, artistes i membres de la organització treballen contrarellotge per tenir-ho tot a punt. Amb les sis carpes ja alçades -amb una superfície de 4.482 m2- des de fa dies, treballen per enllestir els últims detalls perquè dijous comenci l'espectacle. De la seva banda, els artistes, que van començar a arribar a Figueres la setmana passada, assagen aquests dies els seus números per adaptar-los al nou espai i perquè la coordinació amb els tècnics de llum i so sigui perfecta. A només dos de l'inici del certamen ja s'havien venut més de 22.000 de les 30.000 entrades disponibles. Dijous s'hi podrà veure la primera semifinal de l'espectacle Blau i divendres serà el torn del Vermell. Les actuacions es repetiran durant tot el cap de setmana i dilluns es farà la Gala d'Or dels premiats.

El seu director, Genís Matabosch, ha explicat que, com acostuma a passar en tots els festivals de circ, fins a darrera hora és impossible tancar la programació perquè sempre està subjecta a possibles lesions dels artistes. I això, precisament, és el que ha passat aquest any. La lesió soferta a principis de la setmana passada per un dels membres del duo de forçuts Strongman d'Uzbekistan ha obligat a treballar contrarellotge a la direcció del festival per trobar substitut que finalment ha estat un número de volteig a cavall a càrrec de la companyia Muratov del Circ Nikulin de Moscou.

Tot i que l'any passat el festival figuerenc no va comptar amb espectacles amb animals, el número de volteig compta amb cinc cavalls que, segons Matabosch, tenen atenció 24 hores perquè estiguin en les millors condicions. De fet, Matabosch recorda que el circ va començar amb espectacles de cavalls i que amb aquest número el festival "torna als orígens del circ". Amb aquest canvi de darrera hora, el nombre total de companyies es manté en 24, però no el nombre de països representats que passen dels 17 als 16 finals.