La candidata de CiU i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha escollit el periodista Francesc Cruanyes com a número dos de la seva llista per a les properes municipals del mes de maig. La decisió es va comunicar ahir en nota de premsa i al vespre es va donar a conèixer a la militància. Felip argumenta que la selecció s'ha fet per "la seva profunda coneixença de la realitat social de la ciutat, involucrat en multitud d'iniciatives ciutadanes, partícip del teixit associatiu i, atesa la seva feina, bon divulgador de la ciutat arreu". Cruanyes s'incorporarà a la llista -de la qual encara no n'han transcendit més noms- com a indepedent "amb un clar compromís amb el procés nacional català".

La possibilitat que el periodista s'incorporés a l'equip de CiU sonava amb força des de feia setmanes. Sobretot, després que es fes càrrec del pròleg del llibre que la setmana passada va presentar la candidata i alcaldessa, on es desfeia en elogis pel projecte que encapçala Felip. Segons la formació, però, la proposta se li va fer abans de finals d'any i Cruanyes va acceptar-la després de festes.

"M'engresca profundament la possibilitat de contribuir al govern de la meva ciutat, a la qual estimo sense condicions. I em plau fer-ho en un moment polític cabdal, en què el nostre país lluita per la recuperació de les seves llibertats i l'assoliment de la plena sobirania, és a dir, la independència. Crec, a més, que aquest projecte no s'entén sense garantir la justícia social", assegura el que serà número dos de la llista.

Cruanyes va néixer a Figueres l'any 1961. És periodista i llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a TVE-Catalunya, on ha estat editor i presentador de programes informatius. També hi ha dirigit espais de debat com el 59 segons. Fa algunes setmanes, a més, denunciava públicament que la cadena l'havia expedientat per escriure en altres mitjans com la columna setmanal que feia a Diari de Girona i al setmanari l'Empordà.

Amb anterioritat, a més, va ser editor d'informatius a ràdio Barcelona, cap de Cultura a la SER Catalunya i cap de Societat al diari Avui, entre d'altres.