Els Mossos han localitzat un cavall, una ovella i diversos galls morts en una finca del polígon Puig Grau de Vilafant i n'han denunciat el propietari, un veí de Figueres. Els fets suposen una infracció greu a la llei de protecció d'animals.

El cas es remunta al 24 de febrer quan a requeriment dels Vigilants Municipals de Vilafant, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van fer una inspecció a una finca situada al polígon Puig Grau a Vilafant.

Durant la inspecció, els agents van trobar un cavall mort, aparentment, per desnutrició. En una altra zona, hi havia dos gossos que no disposaven d'aigua, tampoc tenien menjar, ni un lloc on resguardar-se de les inclemències meteorològiques. En una altra estança de la finca hi van trobar tres ovelles, una d'elles morta. Les ovelles tampoc tenien menjar i l'única aigua que tenien estava en una banyera vella i provenia de la pluja. En una zona de les barraques també hi havia galls en gàbies i algun també havia mort. Com tots, no tenien aigua ni menjar.

Els agents van aixecar acta dels fets observats i van tornar el dia 27 de febrer per fer una altra inspecció i comprovar l'estat dels animals. Els Mossos van constatar que continuaven sense disposar d'aliments ni aigua i anaven morint. Per aquest motiu, els agents van procedir al comís preventiu dels dos gossos i els van dur a l'Associació protectora d'Animals i Plantes de Figueres.

Un cop la policia va trobar el propietari dels animals, va aixecar tres actes per la llei de protecció d'animals. L'home es va comprometre a alimentar de forma immediata els animals que encara estaven vius. Els agents van adreçar les actes aixecades al Servei Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de Girona encarregat de tramitar l'expedient.