L'Ajuntament de Figueres pacificarà totalment al trànsit el carrer Pep Ventura, que connecta la pujada del Castell amb l'avinguda Salvador Dalí i el passeig Nou. Passat Setmana Santa s'hi instal·larà una pilona que anirà amb comandament a distància i permetrà que només els veïns puguin accedir-hi. D'aquesta manera, aquest es convertirà en el tercer carrer de la ciutat a comptar amb aquesta instal·lació, després del darrer tram del carrer Nou i el carrer Sant Pau.

Fins ara, el vial tenia un cartell que alertava que només hi podien circular residents i comerciants. De fet, s'hi van eliminar les places d'aparcament que hi havia i s'hi van instal·lar jardineres per facilitar la col·locació de terrasses als establiments. També es va allargar el temps d'espera del semàfor del final del carrer però els veïns es queixaven que això no impedia que, a la pràctica, tothom hi circulés.

Per això, l'Ajuntament ha decidit incorporar-lo als vials a l'entorn del centre on progressivament s'ha prioritzat el vianant davant del vehicle privat. A banda de les pilones instal·lades al carrer Nou i al Sant Pau, també és va restringir el trànsit a la zona de la plaça de les Patates després de la seva rehabilitació, el carrer Sant Josep d'Isern, un tram del Santa Llúcia i el carrer de La Marca, a l'entorn de la plaça de la Palmera, entre d'altres.

Des de l'equip de Govern de CiU asseguren que tot forma part de les actuacions previstes dins el Pla de Mobilitat. A més, busca anar tancant el centre per promoure el pas de vianants i fer que els vehicles aparquin als aparcaments dissuasius de l'exterior.

Un carrer tancat i reobert

De fet, l'Ajuntament va tancar amb una pilona també el carrer Concepció -que comunica la plaça del Gra amb la de la Palmera- però el va haver de reobrir per les queixes dels establiments i els conductors pels problemes de circulació que la situació provocava.

La Junta de Govern local va aprovar inicialment dilluns la col·locació d'aquesta nova pilona i la previsió és que ja pugui instal·lar-s'hi passat festes de Setmana Santa.