El Consell Comarcal va atorgar ahir el premi Sirena dels Premis Empordà al centre de paracaigudisme Skydive que sobretot a les darreres tres dècades ha projectat el nom de la comarca en l'àmbit internacional. El president del Consell, Xavier Sanllehí, va avançar que només s'ha entregat un dels quatre guardons que s'atorgaven perquè s'està replantejant el format dels premis però es deixa la decisió per al proper mandat.

Dels premis Sirena, Pastor, Tramuntana i Indiketa, es va entregar només el Sirena, que reconeix la persona o entitat que ha destacat pel foment de la projecció exterior de la comarca. Skydive Empuriabrava és la marca que explota l'aeròdrom des de l'any 1985, tot i que es va obrir el 1973. "Des del 1998 és el centre amb el volum de salts més gran d'Europa, amb uns 100.000 cada any". Justament, el salt un milió es va atorgar a Castelló la marca de Destinació Turística Esportiva per la modalitat de paracaigudisme. Sanllehí va posar de manifest que "ningú li discuteix el reconeixement i a qui ja vull felicitar de forma molt especial i agrair-los públicament la seva implicació amb la comarca tenint en compte que a partir de les seves activitats, avui, l'Empordà, és una mica més conegut arreu del món".

Pel que fa al replantejament dels premis, va deixar clar que no hi ha "cap voluntat de suprimir o de menystenir absolutament res". Però en els darrers 22 anys de premis les poblacions que són les que proposen han creat altres guardons. El nou govern esperem que potenciïn l'activitat.