El director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, va protagonitzar ahir un greu enfrontament amb la Guàrdia Urbana de Figueres i va arribar a ferir un agent de l'autoritat amb la porta del cotxe. Matabosch va obstaculitzar durant almenys mitja hora el trànsit a la plaça del Gra, on havia fet arribar un tràiler sense permís perquè retirés la carpa del circ Charlie Rivel. Va situar el vehicle davant el camió obstaculitzant el trànsit i negant-se a marxar. La Guàrdia Urbana el va denunciar al jutjat de guàrdia acusat d'un delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

L'incident es va produir pels volts de les nou del matí. La Guàrdia Urbana va detecar que hi havia un col·lapse de circulació a la plaça Catalunya que afectava els carrers Rutlla, Castelló, Méndez Núñez i avinguda Vilallonga.

El problema era un camió de gran tonatge contractat per Genís Matabosch per retirar la carpa del circ que del 23 d'abril al 4 de maig ha ofert funcions a plaça Catalunya. L'Ajuntament ha deixat clar que no estava autoritzat per accedir a la ciutat. Se li havia comunicat que podia fer-ho a partir de les dues de la tarda. Però Matabosch hauria no fet cas de les indicacions de la Guàrdia Urbana. Els agents van cridar l'atenció al conductor del camió quan es trobava a la plaça del Gra. Aquest els va manifestar que l'havia contractat la persona que anava en el cotxe pilot de davant, que es tractava de Matabosch.

Un dels molts testimonis que ahir van protagonitzar els incidents, Marc Marcos, ha explicat que es negava a marxar i que l'obstinació de Matabosch estava causant greus problemes al trànsit. Un altre camió descarregava a un supermercat, al costat del circ i just davant el vehicle del director del festival. En alguns moments van està bloquejats tots els carrils a la plaça del Gra direcció plaça Catalunya. "Vaig veure que li demanaven que tirés endavant i ell que no, va pujar al cotxe, va arrancar i es va posar davant i no sortia del mig", explica el testimoni, que creu que mantenia una actitud xulesca. Un agent es va adreçar cap al cotxe i li va demanar la documentació però una vegada més, Matabosch va desobeir les indicacions. "Ha dit que no i ha anat tirant endavant mentre el volien fer baixar", relata Marcos.

Segons ha informat l'Ajuntament, després de reiterats intents perquè aquesta persona deposés la seva actitud, un agent va obrir la porta del turisme per indicar-li que baixés i poder alliberar l'obstacle de la via. Va ser llavors quan va accelerar el cotxe donant un fort cop al braç a l'agent que va requerir assistència mèdica. Tot l'enrenou passava mentre hi havia problemes per circular i persones que li recriminaven la situació. Matabosch va conduir uns metres fins al carrer Rutlla a l'alçada del carrer Blanc i es va tancar a l'interior del vehicle un quart d'hora. Diversos agents es van haver de desplaçar fins allà fins que van aconseguir fer-lo entrar en raó. Es trobaven al final de plaça Catalunya, just a la cantonada quan Matabosch va sortir del cotxe i un agent es va fer càrrec de retirar-lo de la via. El director del festival va marxar a peu. La Guàrdia Urbana ha informat que ha obert diligències i informarà al Jujtat de Guàrdia per un suposat delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.