El judici contra cinc membres d'una suposada banda de narcotraficants ha començat a l'Audiència de Girona. La Guàrdia Civil va desarticular la xarxa el gener del 2010 i va interceptar-los haixix, cocaïna i heroïna valorada en més de 148.000 euros. Bona part de la droga estava amagada en un pis a Figueres. Els agents van intentar detenir "in fraganti" dos acusats quan portaven cocaïna des de Barcelona. Els van tancar el pas amb un vehicle policial mentre, amb un segon, bloquejaven la fugida per darrere. Un dels acusats va aconseguir fugir després de xocar contra els cotxes. Segons la fiscal, un agent es va haver d'apartar per evitar que l'envestissin. S'enfronten a penes d'entre 7 i 12 anys de presó.

El cas que ha arribat a judici es remunta a finals de gener i principis de febrer de l'any 2010. Quatre d'ells, Mohamed Jtiou, Mohamed Chaib Ras, Lucian Nica i Houda Largo s'enfronten a 7 anys de presó i a pagar una multa de 500.000 euros acusats d'un delicte contra la salut pública. La fiscal demana per al cinquè processat, Ibrahim Chaib Ras, 12 anys de presó i, en total, 403.600 euros de multa perquè, a banda de traficar, també l'acusa de conducció temerària, atemptat a agents de l'autoritat comès amb un mitjà perillós i un delicte de danys.

Només aquest últim processat ha reconegut que quan el va detenir el 2010,viatjava amb el seu cotxe des de Barcelona fins a Figueres portant un paquet que suposava que era droga. Chaib Ras assegura que un altre dels processats -Mohamed Jtiou- l'usava sovint de correu i que per a aquell trasllat de droga li pagaria 1.500 euros.Chaib Ras ha desvinculat de cas el seu germà i l'home que anava amb ell de copilot. L'acusat ha relatat que els va avançar un cotxe a tota velocitat i els van tanar el pas un altre cotxe i no sabien que eren agents. Asseguren que es van pensar que els volien robar. Ha negat que s'adonés que darrere hi havia els agents quan va intentar fugir fregant un cotxe. La resta de processats han negat tenir res a veure. A qui Chaib Ras assenyala com a cervell, Mohamed Jtiou, assegura no saber res.

El fiscal considera que es van posar d'acord per dedicar-se al tràfic de droga i que la Guàrdia Civil es va identificar clarament. Chaib Ras va arrencar una porta del cotxe i va intentar envestir un agent, conclou. Es va entrar a un pis on van trobar droga valorada en més de 148.800 euros.