L'última semifinal de la setena edició del "Destaca't" se celebrarà a Figueres el proper 5 de juny a partir de les vuit del vespre. El Parc de les Aigües serà l'escenari on els grups emergents de les comarques gironines Vianda, Korxea, Pau Babau i S'fumatto mostraran als assistents el seus potencials. Els organitzadors han escollit aquesta zona per reivindicar la necessitat de celebrar moltes més activitats als barris de la perifèria de la ciutat, sovint oblidats. També, diuen, perquè es proposa que aquest espai sigui el futur emplaçament de l'Embarraca't, amb la idea que pugui ajudar a dinamitzar els quatre barris que hi limiten.

A la semifinal, a banda dels grups participants, hi actuarà també el grup convidat, Banda Biruji, que amb la seva música tancarà la vetllada. El finalista s'escollirà a través dels vots del públic, mitjanjançant el sistema d'una consumició/un vot, i d'un jurat relacionat amb el món de la música, que tindrà el 50% de pes en la decisió final. Els guanyadors de cada semifinal de les quatre realitzades a les comarques gironines es trobaran a la Gran Final del Destaca't, que es farà el proper 26 de juny a la Sala La Mirona de Salt. Allà també hi participaran els padrins d'aquesta edició del concurs: el grup de Banyoles Germà Negre.

A banda d'això, tal com s'ha fet en les alteriors edicions, el guanyador tocarà a l'"Acampada Jove", un dels festivals més importants que es fan a Catalunya, en el marc del Música Jove. L'esdeveniment tindrà lloc a Montblanc els dies 16,17 i 18 de juliol.