Un home de 65 anys va morir ahir a la tarda mentre feia pesca submarina a pulmó lliure a Llançà. La víctima va tenir algun tipus de problema quan es trobava sota l'aigua i a prop d'unes roques s'hi va desplomar. Tot indica que podria haver patit un infart quan es trobava a uns 150 metres de la platja del Cau del Llop, una zona especialment rocosa i on es fa aquest tipus de pràctica submarina.

Una embarcació que es trobava per la zona va trobar l'home inconscient a les roques i el va traslladar cap a la platja. Un cop allà, quan faltaven cinc minuts per tres quarts de dues, la dona de la víctima va alertar els serveis d'emergències.

Al lloc s'hi van desplaçar l'helicòpter medicalitzat i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, i efectius de la Policia Local de Llançà.

Els serveis mèdics del SEM van intentar reanimar l'home però no va ser possible malgrat els esforços. Els serveis funeraris van retirar el cadàver a mitja tarda de la platja on es va produir l'incident.

La víctima era Jorge F.P., veí de Sant Andreu de Llavaneres i tenia 65 anys. Es trobava a Llançà amb la seva família, on tenia un apartament i hi estiuejava.

Aquesta mort es produeix 13 dies després que un altre submarinista de 66 anys perdés la vida en desplomar-se a la platja de Tamariu. L'home es va trobar malament després de la immersió i els companys amb qui anava el van arrossegar fins a la costa, on hauria patit una aturada cardíaca.

En aquest cas malgrat l'arribada dels serveis sanitaris que van intentar reanimar el submarinista, no van poder fer res per salvar la vida. La víctima era un ciutadà suís de 66 anys.