La Policia Nacional ha detingut tres joves de nacionalitat francesa que portaven més de dos quilos de cabdells de marihuana al vehicle i van intentar esquivar un control a la Jonquera.

Segons informa avui el CNP, la detenció la van practicar agents de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera la matinada del passat 30 de maig en un control instal·lat a l'N-II, confluència amb l'Avinguda Euskadi.

Mentre realitzaven el control van observar com un vehicle Volkswagen Golf, amb matrícula de França, s'aturava i donava mitjana volta a la carretera nacional, amb clara intenció d'evadir el control, arribant fins i tot a envestir els agents.

En aquell moment, els agents el van seguir per interceptar-lo i descobrir el motiu pel qual evadien el control policial.

Durant el seguiment, el vehicle fugitiu va continuar realitzant diversos girs prohibits a gran velocitat, a la vegada que des de l'interior tiraven per les finestretes a l'exterior cinc bosses de plàstic.

Quan els policies van anar a recollir-les van veure que contenien cabdells de marihuana, que pesaven 2.070 grams.

Els agents no van perdre de vista al Golf, que va parar al Pàrquing del Club Madame, i allà van localitzar el primer dels ocupants del vehicle, ja que els altres dos van fugir ràpidament a peu i van ser interceptats més tard.

En una primera inspecció del vehicle van aparèixer a la guantera documentació personal dels ocupants i 2.139,47 euros en efectiu.

Els detinguts, acusats de delictes contra la salut pública, contra la seguretat viària i atemptat, són tres joves francesos, dos de 21 anys i un de 19, que van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat en espera de judici.