Van voler evitar un control de la Policia Nacional a la Jonquera i després d'una persecució de 8 quilòmetres van quedar detinguts. Els van comissar més de 2 quilos en cabdells de marihuana i 2.139 euros, que tenien amagats a la palanca de canvis del cotxe. Un dels ocupants el van arrestar al pàrquing d'un prostíbul de Capmany i els altres dos, a la Jonquera. Van quedar arrestats per un presumpte delicte de tràfic de drogues, un contra la seguretat viària i atemptat contra l'autoritat.

Tot va començar a quarts de quatre de la matinada de dissabte quan agents de la Policia Nacional de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera eren en un control a la N-II a tocar del carrer Avinguda Euskadi. Van veure un Volkswagen Golf, amb matrícula francesa, es parava i feia mitja volta a la N-II amb la intenció d'evadir el control, arribant fins i tot a envestir els agents.

Va començar una persecució durant la qual el conductor va estar fent conducció temerària i al mateix temps, des del cotxe van veure que llançaven cinc bosses de plàstic, on hi havia cabdells de marihuana. El vehicle es va aturar al pàrquing d'un prostíbul de Capmany i els agents van detenir un dels ocupants. Els altres dos van fugir a peu. Els agents van escorcollar el cotxe i van trobar-hi documentació dels ocupants, i 1.879 euros amagats. Al cap d'una hora, van arrestar els altres dos a la Jonquera. Els detinguts són tres francesos, dos d'ells de 21 anys i un de 19. Van passar a disposició judicial i van quedar amb llibertat amb càrrecs.