Roses ha comprat dues finques, una casa i un solar, per 407.000 euros al centre històric per continuar amb l'esponjament. L'Ajuntament enderrocarà dues cases, l'adquirida recentment i una d'annexa que es va comprar el 2012. Això permetrà comunicar dos carrers que actualment estan enllaçats per una escala estreta amb molta pendent. Pel que af al solar permetrà l'ampliació del carrer Tarragona en un dels seus trams.

Les finques que acaba d'adquirir l'Ajuntament són el número 29 del carrer Trinitat, de 94 metres quadrats, i una franja de 219 metres quadrats del solar situat en els números 27-37 del carrer Tarragona. La compra de la casa permet realitzar el projecte urbanístic per millorar el pas de vianants entre els dos carrers, el Trinitat i el Tarragona, i alhora facilitar la vialitat en el segon on s'ha adquirit el solar.

Segons ha informat l'Ajuntament, els serveis tècnics municipals estan redactant el projecte d'enderroc de la finca del carrer Trinitat, conjuntament amb la finca adjacent, que és el número 27, la comprada fa uns anys. Les dues finques del carrer Trinitat, amb façana per la seva part posterior amb al carrer Tarragona, allotgen actualment construccions de planta baixa i planta pis que estan en estat ruïnós.

Pel que fa a la compra de la porció de solar del carrer Tarragona, s'ampliarà el carrer en el tram comprès entre els carrers Pep Ventura i de la Mainada, mantenint el mateix ample de calçada però ampliant la vorera.

Les finques s'han pagat seguint les prescripcions marcades pel Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), que es va aprovar el 2010.

Des de fa anys l'Ajuntament de Roses porta a terme operacions similars de compra i posterior enderroc de finques urbanes amb l'objectiu d'esponjar el centre històric que té una alta densitat i amb alguns punts amb una vialitat complicada.