Una grua va fregar ahir al matí la catenària de la línia R11 i va provocar un petit incendi en una zona de canyes. Segons va informar el cos de Protecció Civil, l'avís de la incidència es va rebre poc després de les nou del matí a tocar del quilòmetre 751 de la N-II, dins el terme municipal del Far d'Empordà. Segons les primeres informacions, una empresa de desballestament estava retirant una grua quan, per causes que encara es desconeixen, va topar amb els cables de la catenària i la guspira ocasionada pel xoc va provocar un petit incendi de canyes i matolls a la zona. Les flames i les tasques de reparació van obligar a donar pas alternatiu a la via.

L'accident va desplaçar fins a aquest tram tres dotacions dels Bombers, que van treballar en les tasques d'extinció. Tot i ser de petites dimensions, l'incendi va obligar, a més, a tallar la tensió de la línia de rodalies durant una bona estona i a circular amb pas alternatiu per una via.

L'alerta Ferrocat, activada

Adif va enviar personal per reparar l'avaria el més aviat possible, malgrat això, l'incident va provocar que s'activés la prealerta del Ferrocat, el pla d'emergències del transport de viatgers en ferrocarril de Protecció Civil, al voltant d'una hora.