CiU i PSC van tancar ahir un principi d'acord per governar a Figueres en la tercera jornada de negociacions i ara les assemblees de cada partit ho hauran de ratificar. El bipartit repetirà l'experiència de l'any 2007, amb l'aleshores alcalde Santi Vila. La setmana passada tot just es va començar a parlar de possibles competències i cartipàs i inicialment semblava que algunes de les peticions dels socialistes no acabaven de satisfer CiU. La regidories d'Esports i Cultura eren dos dels anhels de la llista de Pere Casellas, però també dues àrees potents que els convergents no voldrien perdre. De moment els dos partits no han aclarit quins punts formarien part de l'acord ni quines competències s'han distribuït.

Paral·lelament, el regidor del PP Diego Borrego ha anunciat que, finalment, descarta passar a no adscrit per les desavinences amb la cap de llista de la formació a Figueres, Maria Àngels Olmedo, i diu que continuarà al partit en el qual milita des de fa més de vint anys.

Borrego, que ho ha fet públic a través del Facebook, no ha volgut concretar si la decisió implicarà un canvi en la persona que ostenti el càrrec de portaveu -un dels motius de la disputa- ni quina trascendència tindrà la decisió al ple d'investidura de dissabte. "Acabem la setmana i acabo de reflexionar. Agraeixo les trucades i els missatges, sobretot dels companys de partit, donant-me ànims per continuar, sobretot una trucada d'aquesta tarda (diumenge pel lector), d'un bon amic amb el que anàvem fa més de 20 anys posant banderoles i penjant cartells quan encara Aznar no era president del Govern i he entès que ara més que mai dissabte que ve juraré com a regidor del PP. Tinc la consciència tranquil·la i les mans netes per treballar per la nostra ciutat i crec que si no ens ha espantat estar anys a la dura oposició tampoc ens espantaria si es pogués ajudar a governar aquesta ciutat que ens va veure nèixer, en la qual vivim, treballem i estimem", va publicar a través de la xarxa social.

L'edil, número dos del grup municipal a Figueres, descartava així passar a ser no adscrit tal i com s'havia plantejat la setmana passada arran de les divergències amb Olmedo. La situació havia aixecat diversos rumors, entre els quals hi havia el que preveia que aquest canvi afavoriria un pacte a tres bandes que convertiria Borrego en l'onzè edil que Convergència necessitaria per aconseguir la majoria absoluta, si el pacte amb els socialistes finalment acaba fructificant, com així sembla.

Negociacions a Llançà

On també s'està intentant tancar un acord és a Llançà. Allà el PSC manté que no tenen tancada la porta a un pacte amb CiU ni tampoc amb les esquerres, ERC i APL. Tot i això, ahir hi havia prevista una reunió a tres bandes entre aquests tres partits per intentar aconseguir un govern alternatiu al que ha ostentat Pere Vila durant els últims anys.