La Festa del Mar de Roses ofereix vint-i-cinc activitats nàutiques durant dos dies al port esportiu a preus populars. L'objectiu és mostrar al visitant el potencial turístic i divultar els atractius de la zona. Les activitats tenen un preu de fins a cinc euros.

Disset empreses del sector oferiran la possibilitat de participar d'alguna de les activitats. A un preu molt per sota de l'habitual es permet fer excursions en caiac pels Aiguamolls de l'Empordà, marítimes per Cadaqués, cap de Creus i el cap Norfeu, catamarà a vela, sortides en menorquina per la baida, entre altres. A més s'han organitzat visites turístiques per la Ciutadella o el Castell de la Trinitat, i visites a molins d'oli i cellers. Entre les activitats hi ha novetats com una ruta en bicicleta o a peu fins a Cadaqués i tornada en vaixell.

La festa inclou aquest any una fira temàtica del sector marítim i l'esport que se celebrarà el dissabte a un espai de 900 metres quadrats on hi haurà una desena d'estands especialitzats en temàtiques nàutiques i marineres.

La festa està organitzada per l'Estació Nàutica -organisme público-privat-, Roses Comerç i l'Associacio d'Estacions Nàutiques de Catalunya. Hi col·labora la Confraria de Pescadors.