Un pacte entre Gent de Fortià-AM i CiU treu l'alcaldia al PSC, que l'ha ostentat des fa pràcticament trenta anys. Les dues formacions han arribat a un acord malgrat que la llista més votada havia estat la socialista, encapçalada per Sergi Mayolas, que era alcalde des de ?l'any passat en substitució de Joan Via, que va morir després d'haver accedit al càrrec el 1987.

Mayolas va ser qui va rebre més vots però Gent de Fortià el va igualar en nombre de regidors, mentre que CiU en va aconse?guir un. El nou equip de govern, que s'investirà el proper 13 de juny, comptarà amb els tres edils d'aquesta formació, Francesc Brugués, Dídac Garcia i Ramona Heras, juntament amb el cap de llista convergent, Josep Tell. Brugués, que fins ara ha estat regidor, es convertirà en l'alcalde durant els propers 4 anys. Ambdues formacions es proposen treballar per canviar les dinàmiques "d'un poble governat des del 1987 pel PSC".

Un altre dels municipis on s'està tancat un acord per treure un alcalde històric del Govern és a Palau. Tot i que ha estat impossible contactar amb els caps de llista dels dos partits, sembla que cada vegada està més clar que Gent per Palau-AM i Alternativa per a Tothom pactaran per treure Narcís Deusedas.