La nova junta de Joventuts Musicals de Figueres ha recuperat, amb la col·laboració de l'Ajuntament, Comerç Figueres i diversos establiments de la ciutat, el Festival de Jazz que s'havia celebrat a la capital altempordanesa durant vint anys i que es va deixar de fer l'any 2012. El secretari de l'entitat, Alfons Gumbau, diu que la celebració ja s'havia consolidat i convertit en una cita inel·ludible a l'agenda cultural de la ciutat. Durant tres dies, del 25 al 27 de juny, s'hi faran nou concerts dels quals només tres seran de pagament al nou auditori dels Caputxins. La resta es repartiran en diferents espais públics i dos dels establiments participants.

Els actes començaran dijous a les nou als Caputxins, amb el concert de Bernat Font Trio per sis euros i continuaran a les onze a la plaça de la Cate amb els Sunset Rhythm King. Divendres, la plaça Josep Pla acollirà la Mostra d'estudiants de Jazz de Figueres i província a les sis de la tarda i a les nou, als Caputxins "Biel Ballester: Lower & East Combo" per 10 euros.

A a la onze a la sidreria Txot's, Susana Sheiman oferirà una actuació gratuïta i dissabte serà el torn de "Shakin'All" a la plaça de l'Ajuntament a les sis i del cap de cartell Emmanuel Djob amb el seu tribut a Ray Charles. Els Caputxins acollirà la seva actuació per un preu de 15 euros. A partir de les onze, el Dynàmic oferirà l'espectacle dels artistes Big Mama & Víctor Puertas i, en paral·lel a la plaça de les Patates Doc Scanlon's Catalan Cats oferirà un altre dels concerts gratuïts.

Tant Gumbau com el regidor de Cultura, Josep M. Godoy, van insistir en la voluntat que aquesta 21a edició del Festival acosti la música a la ciutat amb preus assequibles i moltes actuacions gratuïtes al carrer.