Les assamblees de CiU i el PSC van ratificar dimecres a la nit l'acord que dilluns van tancar els seus caps de llista, Marta Felip i Pere Casellas. Felip ha explicat que en els propers dies s'acabaran de tancar els serrells que falten amb els socialistes així com la resta del cartipàs, que integra la resta de regidors de CiU. De moment, l'únic que ha trascendit és que el pSC assumirà les àrees de Cultura, Esports, Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Habitatge i també una delegació específica al Barri de Sant Joan pel primer tinent d'alcalde, que serà Pere Casellas. Pel què fa a l'alcaldia, serà per Felip, que a més, conservarà les competències en matèria d'Urbanisme i Planejament. També han acordat els eixos bàsics com són un Pla de xoc pel manteniment i neteja de tota la ciutat, les actuacions a la zona oest, la priorització de la inversió en equipaments esportius, els equipaments culturals i "l'equilibri pressupostari i una gestió econòmica racional".

A banda d'això, preveuen ?compartir presència en totes les àrees i també a les empreses municipals així com a òrgans de nova creació com un Institut de Qualitat Urbana, una Agència de Comerç i Turisme o un Institut de Cultura.

Suport a la investidura

L'alcaldessa insisteix que es tracta d'un repartiment proporcional de les competència amb l'objectiu de comptar amb un govern fort i cohesionat pels propers quatre anys. "Hem fet un pacte de mínims per enfocar un govern estable que s'escenificarà a la investidura de dissabte, no volíem esperar", insisteix Felip.