Víctor Puga (PSC) ha estat escollit alcalde de l'Escala en el ple de constitució del nou consistori, que s'ha celebrat aquest dissabte al migdia amb una sala d'actes plena de públic. Puga ha obtingut nou vots (8 del PSC i un d'ICV). Els quatre regidors de CiU i el del PP han votat pel seu respectiu cap de llista, mentre que els tres de JxE-ERC han votat en blanc.

Nou dels disset regidors entren de nou a l'Ajuntament de l'Escala. Tots els grups han estat d'acord a oferir voluntat de col·laboració per als quatre propers anys.

Víctor Puga ha rebut la vara d'alcalde de mans del seu predecessor en el càrrec, Estanislau Puig. Puga també ha destacat la voluntat de diàleg amb la resta de formacions i ha marcat com a eixos bàsics per als propers anys la renovació del pla general, la regeneració urbanística d'espais degradats, la millora d'infraestructures, la redacció i execució d'un pla directori d'urbanitzacions que marqui prioritats d'actuació, el manteniment de l'estat del benestar, l'aposta pel turisme i la promoció econòmica, la revisió dels grans contractes de serveis que s'han de renovar, una política cultural activa, la intensificació de la relació amb Empúries i la modernització de l'administració. "Em costa pensar en un treball més honrós i satisfactori que el de ser l'alcalde de l'Escala", ha remarcat Víctor Puga.