Albertí ha succeït Josep Blanch, que portava quinze anys al càrrec. Fins ara ha estat el cap de la Comissió de Promoció de l'ens i diu que afronta el nou càrrec amb molts reptes. També dirigeix l'empresa familiar d'embotits "La Selva".

Quins són els principals objectius que es marca?

Procurarem mantenir la tònica positiva dels darrers anys i enfrontar bé Barcelona. Hem aconseguit una clara implantació a Girona però ara cal aprofitar que l'Empordà té prestigi com a comarca i com a DO per entrar-hi amb força. Està clar, però, que atacar una nova no vol dir deixar-ne un altra. Ens queda molt camp per córrer però ara que hem arribat a un bon nivell aquí, cal focalitzar-nos cap allà. Tampoc cal oblidar l'exportació, tot i que és un terreny que no depèn només del Consell i ampliar la seu perquè en els últims anys hem crescut molt. D'altra banda, ens hem posat com a objectiu preservar al màxim les vinyes velles, les varietats més autòctones i fer un assessorament integral per afavorir la qualitat des de l'origen.

Vostè ja formava part de la comissió de promoció del Consell. Serà més fàcil promoure-ho des de la presidència?

La veritat és que sempre he tingut molt marge però ara podré fer-ho d'una manera més integral. S'ha fet bona feina i el repte és anar més enllà.

Durant el 2014 van vendre cinc milions i mig d'ampolles, un 9% més que l'any anterior. Aquesta ha de ser la tònica a seguir?

L'Empordà ha tingut un creixement molt sostingut i en els darrers quatre anys s'ha pujat un 28%, el que suposa una mitjana del 7% cada any. Tot fa pensar que seguirem amb aquesta tònica i tampoc aniria bé que tot anés massa depressa. Estaria bé incrementar sense que sigui de manera molt exagerada.

Com es preveu la collita?

És prematur perquè aquests últims dos mesos són molt decisius i l'any passat van ser crítics però de moment podem dir que, fora de la tramuntanada, per la resta ha fet bo. Es poden preveure unes bones collites perquè hi ha hagut una insolació correcte i pluges moderades.

Es dedica al món del vi i al de la xarcuteria. És fàcil de compaginar el binomi?

Són dos mons que no estan tant allunyats, tot es gastronomia. Tot bé de vincles familiars: el patern dels embotits i el matern, els vins. Miro de conjugar-ho per fer-ho possible. Sempre he tingut una gran passió per aquest món i m'hi he ficat de ple.