L'Estació Nàutica de Roses -organisme publicoprivat- ha atorgat un guardó a Juli Soler que juntament amb el xef Ferran Adrià van portar el restaurant El Bulli a obtenir un reconeixement internacional. Els primers guardons Arjau s'han atorgat durant la Festa del Mar d'aquest cap de setmana que ha comptat amb 1300 inscrits a algunes de les 25 activitats que s'han organitzat a preus populars.

Els guardons es concedeixen a persones vinculades amb el municipi que han tingut una trajectòria modèlica. A banda de Juli Soler també es va atorgar un guardó a títol pòstum al fundador del Grup d'Esports Nàutics de Roses (GEN), Eloi Borràs. A Juli Soler se'l considera una peça clau perquè El Bulli arribés a ser el millor restaurant del món.

Va rebre el guardó diumenge durant la Festa del Mar que s'ha tancat amb una bona participació. Del total d'inscrits, el 70% eren de fora del municipi i d'aquests, un 20% eren estrangers. La Festa mostra el potencial turístic i els atractius de la zona.