Castelló d'Empúries té de nou servei de zona blava des d'ahir amb 2732 places entre Empuriabrava i el centre de Castelló. L'Ajuntament no ha fet cap moviment per aturar-la i la setmana passada s'autoritzava l'obertura de les oficines des d'on gestionen abonaments per començar a donar el servei . L'Ajuntament està a l'espera que arribi l'informe de la comissió jurídicoassessora de la Generalitat que ha de dir si es pot aturar per incompliment de contracte perquè no van pagar el cànon quan pertocava. El nou govern on, excepte el PP, té partits amb persones que formaven part de l'equip de govern, manté la postura que s'aturarà si l'informe els dóna la raó.

L'empresa concessionària del polèmic servei d'estacionament de pagament ha començat la temporada de zona blava al nucli de Castelló i a Empuriabrava amb un total de 2732 places la majoria, 2600, a la marina. Tot i que hi ha canvis al govern, de fet es mantenen al capdavant de les formacions que l'integren, persones que han estat regidores els darrers quatre anys. CiU amb l'alcaldessa Assumpció Brossa abans regidora; Udem amb Xavier Martínez, i Plataforma Cívica amb José Manuel Gallegó -exregidor convergent que va passar a ser no adscrit. I el PP, amb Julià Genovés que sempre ha estat molt crític amb el servei. Esperen poder aturar la zona blava que té un rebuig frontal dels veïns i comerciants d'Empuriabrava. Però esperaran l'arribada de l'informe jurídic per valorar el risc que pot comportar treure'ls la concessió perquè l'empresa podria recórre als tribunals.

Expedient de la concessionària

L'Ajuntament va obrir un expedient per incompliment de contracte el mes de març perquè no havien pagat 295.000 euros, part del cànon de 2013 i 2014. Segons van informar, havien ignorat els terminis i requeriments municipals i es va decidir iniciar els tràmits per acabar la relació contractual. En un primer moment es va posar de manifest que la decisió era irrevocable. L'empresa va pagar setmanes més tard.

Els tràmits de l'expedient obliguen a demanar l'informe que no és vinculant però que l'equip de govern va decidir que tindria en compte a l'hora de prendre una decisió.