La convergent Assumpció Brossa va ser investida alcaldessa de Castelló pel pacte CiU (4), Udem (1), PCDC (2) i el PP (2). El ple va està marcat pels insults i escrissades pel pacte amb els populars i per haver impedit el govern d'ERC i ECE.

Com va viure la investidura?

Per part meva estava tranquil·la, em sentia amb el suport dels meus regidors i els que formem l'equip de govern. És un pacte totalment natural i democràtic i així és el que havíem quedat amb tots, però el que no m'esperava és que l'Assamblea Nacional Catalana de Municipis em fes venir a tota aquesta gent, gent de fora.

Però creu que la gent de Castelló ha entès el pacte?

Ho han d'entendre. El pacte ja està fet, i no s'hi ha de donar més voltes, és un pacte en l'àmbit del municipi, no és d'àmbit nacional i jo em mantinc ferma, i seguirem el procés sobiranista.

Tenen algun acord amb el PP respecte a aquest tema?

Hem acordat que tothom té llibertat per votar o fer el que vulgui i nosaltres, des de CiU ens mantenim amb el procés.

La decisió ha portat la dimissió de la presidenta local. Hi ha veus discrepants al partit?

De moment ningú més ha dit res, i dins la candidatura al revés, tothom ens dóna suport.

Per ERC i ECE, ho han fet per mantenir el poder i els van acusar d'estar sotmesos a poders fàctics a qui donen privilegis i de perdonar impostos a amics... Demanarà explicacions?

No tinc ànims de revenja. Però de tot això, res de res, ni coses ocultes, ni molt menys poders fàctics. Ells van pactar i van fer un acord amb el PP, que s'abstingués a la investidura. Per tant, d'una altra manera, però també van pactar. Nosaltres vam anar de cara.

Quines prioritats s'han marcat des del govern?

Seguir amb el projecte de la platja i passeig d'Empuriabrava, el procés de concessió dels canals d'Empuriabrava; seguir col·laborant amb el patrimoni cultural amb la restauració de la Basílica i també donar una imatge diferent a Empuriabrava, sectors com Sant Mori i Moixó, on s'ha de fer una reordenació i fer un pla especial.

I el cartipàs, el tenen definit?

Està definit, s'ha d'acabar de parlar amb tots ells i segurament es farà públic la setmana vinent, ja ho tenim bastant definit.

No pot avançar alguna cosa?

S'està acabant de perfilar.

Serà un govern continuista o preveu canvis en el model?

Serà diferent, hi haurà força canvis. A més, serà un govern molt més obert al diàleg, amb més participació ciutadana i també més consens. És el que vaig dir als treballadors, serà una alcaldia oberta, que començava una etapa nova. Estic molt orgullosa del càrrec però treballarem amb més humilitat perquè totes les persones aquí dins treballem per una empresa, jo mateixa amb dedicació plena a partir del mes de juliol i tots hem de treballar pel municipi, ens hem de deixar de partits i de rancúnies.

Quin relació creu que tindrà amb l'oposició després de com ha començat?

Ja es veurà als propers plens. El pacte ja està fet, les coses ara són així i ara toca treballar.

I ho farà com la primera alcaldessa. Fa il·lusió?

Sí, la primera alcaldessa, i, a més vaig prendre posessió amb la vara del meu oncle Francesc Brossa -primer alcalde de la democràcia-, que la tenia a casa i ara la tinc a l'alcaldia.