23 de juny de 2015
23.06.2015

Condemnen a 17 anys l'home acusat del crim per marihuana a Vila-sacra

La sentència l'obliga també a pagar una indemnització de 300.000 euros als familiars

24.06.2015 | 06:51

L'Audiència ha condemnat a 17 anys de presó Javier Molina, l'home que va assassinar a trets un noi que volia robar-li marihuana a Vila-sacra. La sentència també l'obliga a pagar una indemnització de 300.000 euros. El crim va tenir lloc l'octubre del 2013. Molina va matar el jove amb una escopeta de cacera i es va desfer del cos llençant-lo a la Muga. A l'hora de condemnar-lo, però, el tribunal no creu que calgui imposar a Molina un agreujant d'aprofitament del lloc (com sí recollia el veredicte). La sentència admet que el processat va cometre el crim en un lloc aïllat però diu que no el va escollir expressament, sinó que l'assassinat va tenir lloc allà perquè era on hi havia la plantació.

La sentència, com ja va declarar provat el jurat, subratlla que Molina va fer els trets de gràcia de manera «voluntària i a una curta distància» del jove, per assegurar-se que el mataria. De fet, quan li va disparar al pit i a la mandíbula, l'assassí es trobava només a una distància d'entre 1 i 3 metres de la víctima. Després, Molina va embolcallar el cadàver amb plàstics i el va llançar a la llera de la Muga, en un tram del riu proper a Castelló d'Empúries.

Per tot plegat, la Secció Quarta el condemna a una pena de 17 anys per un delicte d'assassinat amb traïdoria. A més, l'Audiència també li prohibeix apropar-se als familiars de la víctima a menys de 200 metres durant un termini de 21 anys.En matèria de responsabilitat civil, obliga el condemnat a pagar una indemnització global de 300.000 euros. En concret, 140.000 euros als pares i 40.000 a cadascun dels quatre germans del jove mort.

La sentència no és ferma i, en un termini de deu dies, es pot interposar recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook