L'Ajuntament de Figueres manté que el nou Conservatori municipal de música s'obrirà «aquest curs» a l'Institut Narcís Monturiol i que ahir mateix van signar amb el Departament d'Ensenyament el conveni que «permetrà crear el servei». Tal i com va avançar aquest diari dijous, el Govern té encara a licitació la concessió per a l'explotació del servei però preveu que al juliol es tanqui el procés. Malgrat això, no dóna dates i es limita a dir que «s'informarà en tot moment de les de les proves d'accés per als alumnes, així com de la contractació del personal».

Sigui com sigui, el curs hauria d'iniciar-se al setembre perquè l'any passat ja es va haver d'ajornar perquè els tràmits obligaven a obrir-lo a l'octubre o al novembre però des de la Generalitat els van dir que no podria fer-se perquè no es podien recuperar les hores lectives.

La licitació, que es va obrir el passat mes d'abril, s'hauria de resoldre el mes vinent amb la contractació del servei i del professorat per poder iniciar l'activitat lectiva. L'entitat adjudicatària tindria els mesos d'agost i principis de setembre per a fer la contractació del personal així com fer les proves d'accés, si és que el curs s'inicia ?igual que a la resta de centres educatius. Malgrat això, l'Ajuntament es limita a puntualitzar que serà «aquest curs» i l'alcaldessa, Marta Felip, assegura que aquest tràmit «suposa la recta final del procés per fer-lo possible».

Uns 90 alumnes

El nou conservatori, que ja havia d'obrir al setembre de 2014, impartirà el Grau Professional de Música amb una capacitat màxima de 90 alumnes amb les especialitats instrumentals d'acordió, arpa, baix elèctric, cant, clarinet, clavicèmbal, contrabaix, cornamusa, fagot, flabiol i tamborí, flauta de bec, flauta travessera, guitarra, guitarra flamenca, guitarra elèctrica. Instruments de pua, instruments de corda polsada del Renaixement i del Barroc, oboè, orgue, percussió, piano, saxòfon, tenora, tible, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, viola de gamba, violí, violoncel, xeremia. Encara no s'ha definit el cost de les matrícules però, quan es va anunciar el projecte, es va assegurar que oscil·larien entre els 100 i els 400 euros per curs. El centre ha de resoldre el problema de falta de places a la demarcació, que només compta amb el conservatori de Girona.