La plataforma veïnal de Vilafant que reclama la construcció de la rotonda N-260 ha demanat ara a l'Ajuntament que talli de forma permanent l'avinguda Puig Grau, de titularitat municipal i que dóna accés a l'estació del TAV des d'aquesta via, per aconseguir pressionar Foment perquè atengui les seves demandes. L'entitat, que des de fa mesos fa talls intermitents a la carretera, en té previst un de nou amb cadires dimecres vinent, però diuen que volen fer un pas més que tingui conseqüències. De moment, han fet la petició formal a l'Ajuntament i estan a l'espera que els donin resposta.

La primera mobilització la van fer el passat mes d'abril. Aleshores unes 150 veïns van tallar el trànsit en senyal de protesta per la perillositat d'aquesta cruïlla, que comunica amb l'estació a través de l'avinguda Puig Grau. Foment s'ha compromès en reiterades ocasions amb l'Ajuntament a fer-la realitat però, segona la seva portaveu, Meritxell Niño, només els donen respostes "protocolàries" però "cap data concreta". Per això, han continuat amb les mobilitzacions tot i que sembla que, de moment, no han servit per posar aquesta problemàtica sobre la taula de prioritats estatals.

"Durant la campanya ens vam reunir amb tots els caps de llista i els vam proposar aquesta possibilitat tenint en compte que aquesta avinguda és de competència de Vilafant i tots ho van veure bé. Ara hem entrat la petició formal i esperem resposta aviat", diu. La idea és que l'Ajuntament tanqui aquesta via ja sigui amb tanques o amb algun altre element deixant l'estació del TAV amb un únic accés des de Figueres, a la banda oest. De fet, les línies de bus i taxi de la capital altempordanesa utilitzen de forma habitual aquesta via per a traslladar els passatgers. "Si ells no volen fer la rotonda aquí, que es trobin que no s'hi pot passar", afegeix. Per Niño aquesta actuació tindrà més conseqüències que els talls que fan habitualment i creu que pot servir per pressionar el Ministeri de Foment de manera definitiva. Tot i això, continuaran amb les seves protestes dels dimecres a les set de la tarda i durant uns trenta minuts. Per al proper dia u, han organitzat un acte on preveuen simular una rotonda amb cadires.