La Policia Nacional han alliberat a una víctima d'explotació sexual i el seu nadó de 8 mesos d'un club d'Hostalets de Llers gràcies a un correu electrònic enviat al correu trata@policia.es, de la Policia per a la lluita contra la tracta d'éssers humans.La jove havia estat captada al seu país d'origen quan tot just tenia 16 anys, a través del mètode del "lover boy" i traslladada després a Espanya sota la promesa d'una vida millor.

Va ser explotada sexualment en un club de cites pròxim a Figueres durant quatre anys sota dures condicions físiques i psicològiques.Després de quedar-se embarassada del seu proxeneta -detingut a l'operació-, la jove va tornar temporalment a Romania i quan el nadó comptava amb tres mesos va retornar a Espanya per seguir prostituint, aquesta vegada sota l'amenaça de causar-li danys al seu fill.

La investigació va començar quan els agents dedicats a l'atenció del correu electrònic destinat a la lluita contra el Tràfic d'Éssers Humans van rebre un correu electrònic. La remitent era una jove que afirmava estar sent explotada sexualment des de feia quatre anys, en un club de cites pròxim a la localitat de Figueres per membres d'una mateixa família de nacionalitat romanesa.

La jove relatava que la seva situació s'havia agreujat recentment en pressionar-la amb amenaces dirigides a la seva nadó de vuit mesos, pel que sol·licitava ajuda de forma urgent.

Un cop comprovada la veracitat dels fets manifestats per la víctima, els agents van fer indagacions per determinar la identitat dels proxenetes i alliberar la víctima. Finalment va ser alliberada a la sortida del club de cites quan el seu proxeneta es disposava a traslladar-la fins seu domicili on residia amb el seu nadó, també alliberat. Al mateix temps es va arrestar l'acompanyant.

La jove havia estat captada pel detingut a Romania quan era encara menor d'edat, sota el mètode del "lover boy". Així, amb tot just 16 anys, l'home va aconseguir seduir-la i entaular amb ella una falsa relació. La víctima va establir una forta dependència emocional del que seria el seu proxeneta i vivia enganyada.

Un cop van arribar a Figueres, la víctima va passar diversos dies reclosa en un immoble juntament amb alguns familiars de la seva explotador, sense que pogués sortir sola a la via pública, ni contactar amb la seva família a Romania, ja que en cas contrari era agredida físicament. Passades dues setmanes d'incomunicació total, va començar la seva explotació sexual en un club de cites sense que tingués opció a negar-se ja que era sotmesa a contínues agressions, amenaces i coaccions per part del seu explotador, que la mantenia aïllada socialment amb l'ajuda de les seves dues germanes.

La jove era explotada sexualment tots els dies de la setmana sense descans durant nou hores ininterrompudament.A més de prostituir-se, també era forçada per la seva falsa parella a vendre cocaïna als clients.

Més de 300.000 euros en quatre anys

La jove havia de lliurar al seu proxeneta la totalitat dels ingressos que obtenia amb els seus serveis sexuals, per sufragar les despeses de lloguer de l'immoble on vivia el clan familiar i la víctima, així com la manutenció de tots. La jove va relatar als agents que durant els quatre anys que va estar sent explotada havia lliurat, sota amenaces i coaccions, al seu proxeneta i als seus familiars, més de 300.000 euros fruit de la seva explotació sexual.

Durant la situació continuada d'explotació sexual, l'any 2014 la víctima es va quedar embarassada del seu proxeneta i va tornar juntament amb aquest a Romania i van tenir una filla allà a finals d'octubre de 2014. Tots dos van tornar a Espanya en 2015 i quan la menor tenia tres mesos d'edat, es va reiniciar la situació d'explotació sexual de la víctima de forma agreujada i va decidir demanar ajuda a la policia.