L´Ajuntament de Vilafant no ­s´acaba de creure el nou anunci de l´Estat que assegura que al ­setembre es licitarà l´obra de la rotonda de la N-260 a l´accés de l´estació del TAV. Per això continuen les mobilitzacions cada dimecres i, a més, s´han adreçat per carta als alcaldes d´altres poblacions per demanar-los suport en la reivindicació.

La diputada Concepció Veray, tal com va publicar dilluns Diari de Girona, assegura que està previst la licitació tant del giratori de Vilafant com del de la plaça del Sol de Figueres per a passat l´estiu. El mateix els han informat a l´Ajuntament per part dels representants comarcals del PP. Tot i això, l´alcalde accidental de Vilafant, Francesc Gaspar, constata que no és la primera vegada que els anuncien l´inici de la tramitació i no s´executa. Per això, han decidit que fins que no ho tinguin per escrit continuaran amb les iniciatives plantejades per tal de pressionar una obra projectada des de fa anys i que ha de resoldre la inseguretat d´aquesta cruïlla on hi ha nombrosos accidents.

«Atès el risc permanent que comporta aquesta intersecció i la indefinició estatal», l´Ajuntament ha decidit buscar la implicació comarcal. Vilafant demana que la comarca hi doni suport i que des dels ajuntaments s´impliqui els teixits associactius i de veïns.

L´alcaldessa, Consol Cantenys, s´ha adreçat per carta als alcaldes empordanesos fent la petició per resoldre la problemàtica d´aquest punt negre «on s´ha vist augmentat el trànsit de forma notable després de l´arribada de l´alta velocitat a la comarca». L´únic que tenen per escrit és que hi ha un projecte aprovat i redactat que s´ha de licitar i executar.

Els veïns, tips d´esperar, van decidir constituir una Plataforma i des del mes de març es manifesten cada dimecres en aquest punt - la confluència de la N-260 amb diverses vies, una d´accés al TAV.