La Policia Local de Roses va detectar la setmana passada en els habituals controls que realitza uns 250 manters a la zona del passeig de Santa Margarida, un dels punts amb més afluència de turistes i on es concentren la majoria de venedors. L'alcaldessa i responsable de l'àrea de Seguretat, Montse Mindan, diu que la xifra s'ha incrementat respecte del mes de juliol però que, en global, el nombre de «top manta» ha disminuït.

Mindan diu que els cossos de seguretat continuen fent controls i dispositius contra aquesta pràctica i que, des que ha començat l'estiu no s'ha produït cap incident ni cap enfrontament. L'alcaldessa reitera que aquest any han arribat més tard del que era habitual però que tot i que el mes passat n'hi havia menys, aquest agost n'han arribat més. Tant és així que la setmana passada en van comptabilitzar entre 240 i 250. Una xifra, però, lluny, dels 400 que havien tingut en temporades anteriors. A més, diu que es mantenen la mesures anunciades al juliol, que passen per la divisió del passeig en tres trams que es reparteixen la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

A banda d'això, l'Ajuntament està pendent que el Departament d'Interior els respongui la petició que van fer per poder comptar amb vigilància privada la temporada que ve.

Seguretat privada, pendent

La mesura la permetria la modificació l'any passat de la Llei de Seguretat Privada, que planteja que aquestes empreses exerceixin tasques de vigilància en espais públics, encara que siguin a l'aire lliure. Així ho va explicar Mindan al darrer ple municipal, arran de les preguntes que li van realitzar els regidors del PP i d'ERC en relació amb aquesta problemàtica. La màxima responsable municipal diu que esperen que passat l'estiu hi hagi nous contactes perquè es pugui abordar l'any que ve. De moment, tal com ja va explicar fa unes setmanes, els han demanat documentació.