L'entitat ecologista Iaeden-salvem l'Empordà va organitzar ahir al matí una acció reivindicativa per mostrar el seu rebuig davant del projecte de condicionament de la carretera GIV-6103, coneguda com la «dels tres ponts», que travessa el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Els treballs els impulsa la Diputació de Girona, titular de la via, però l'associació diu que l'actuació contradiu la conservació i protecció d'aquesta zona. Per això, una vintena de persones van simbolitzar amb cintes amb globus per mostrar l'amplada actual de la via i la que se li pretén donar en un futur per ensenyar que les obres són «innecessàries i injustificables» i que afectaran la vegetació i els tamarius que voregen la carretera. La Diputació manté que només s'actuarà en un 11% de la via per millorar-ne la seguretat.

Els contraris a la proposta assenyalen que passa per la Reserva Integral dels Estanys i el Parc Natural. Tot i que la setmana passada ja van denunciar el cas i van iniciar una recollida de signatures que ja en porta un miler, ahir van voler fer una acció per deixar clar el seu posicionament. Per a l'entitat, la intervenció no només afectarà la vegetació autòctona sinó que farà que els vehicles hi circulin a més velocitat i que, a la llarga, es produeixin més atropellaments mortals d'animals.

Durant l'acció, a més, els participants van desplegar una pancarta on es podia llegir el lema «Diputació: - ampliacions + conservació». En aquest sentit, insisteixen que el projecte no «és justificable» perquè contradiu la protecció i conservació marcada des del Parc. Per això, reclamen a la Diputació que reconsideri la seva posició, replantegi l'actuació i que només millori la capa asfàltica i la senyalització de la via. A més, diuen que les signatures aconseguides demostren la «indignació de la gent del territori i la indignació per la despesa de diners públics que es continua fent per aquesta mena de projectes en una situació econòmica en què s'hauria d'apostar per finançar l'àmbit social», insisteixen des de l'entitat ecologista.