La platja Petita d'Empuriabrava es va convertir ahir al matí en l'escenari d'un atac pirata ambientat en el segle XII. La companyia Alma Cubrae va ser l'encarregada de recrear teatralment el que es coneix com ràtzia amb l'ajuda de la cort comtal, els serfs de la gleva, la comissió de reis i els cavallers, que van aconseguir frustrar l'atac que va desembarcar de l'antic vaixell de Cadaqués, Sant Isidre. L'espectacle és una iniciativa de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i s'emmarca en la voluntat d'incloure Empuriabrava en la celebració del festival Terra de Trobadors, que iniciarà el dijous vinent la seva 25ena edició.

El pillatge i la captura de dones per convertir-les en esclaves era habitual a la societat del segle XII i això és el que ahir es va voler reproduir amb tot luxe de detalls a Empuriabrava. Una aventura que va tancar-se quan els comtes d'Empúries, ajudats pels seus cavallers van fer fora els pirates i van salvar la població. Ho van fer sota l'atenta mirada de desenes de persones que no es van voler perdre aquest acte previ al reconegut festival.

La celebració també tindrà un altre acte destacat: la inauguració del Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó del segle XIV. L'acte, que es farà dijous a dos quarts de vuit del vespre, servirà per posar en relleu aquest espai, que recull i mostra l'evolució històrica i la importància que el municipi va tenir com a capital del comtatd'Empúries durant d'edat mitjana.