Igual que al mes de març passat ahir al barri de les Vivendes del Parc no s´acabaven de creure el que estaven veient. De nou, entraven a casa d´aquesta jove i se l´emportaven set hores després d´un escorcoll que va mantenir els veïns de la zona absolutament desconcertats. La majoria dels que al llarg del matí s´hi va concentrar coincidien a dir, com aquell dia, que són una família normal i que estan molt integrats a la zona. De fet, l´alcaldessa, Marta Felip, va dir que la jove estava treballant de dependenta en una farmàcia de la ciutat i que, segons sembla, continuava estudiant Medicina a Girona.

També que una de les seves germanes treballa en una botiga de la ciutat des de fa temps. «Realment, aquesta segona detenció sorprèn i desencoratja», va afegir. També ho veia així una noia que la coneixia del barri i que viu aprop de casa seva. «És que no m´ho puc creure. És una noia super normal i justament ella explicava que estava en contra de tot això. M´havia dit que ella escrivia coses en contra de tot això de l´ISIS. Em sap molt greu que hagi de passar per aquesta vergonya ella i la seva família», va dir.

Segons sembla, alguns veïns també coneixien Ayoub Moutchou, àlies Ayoub «el raya» al barri per una marca al front, detingut a Stuttgart i arran del qual s´hauria arribat de nou fins a la jove. També que ell i la jove detinguda eren, com a mínim, «coneguts».

Moutchou havia viscut a pocs metres de la noia però fa temps que havia marxat i li havien perdut el rastre arran, diuen, de problemes amb grups llatins al barri. Alguns especulaven amb la possibilitat que ambdós podrien haver mantingut contactes i que això podria haver propiciat la detenció d´ahir. «Jo no sé si tenien relació. D´ell t´ho podries esperar però d´ella no», explicava ahir una noia que va preferir no identificar-se.

A diferència de la primera detenció, ahir els veïns del bloc no es van adonar de l´operatiu fins que van sortir al carrer o bé quan van intentar tornar a casa seva. Durant diverses hores el carrer Cresques Elies va estar tancat al trànsit i s´impedia als inquilins entrar a casa seva. Un cop avançat l´escorcoll amb la detinguda a l´interior, van poder començar a accedir-hi.