09 de setembre de 2015
09.09.2015

El Terra de Trobadors recrearà un assalt a la muralla de Castelló

Hi participaran diverses entitats en representacions que es faran divendres, dissabte i diumenge

09.09.2015 | 01:14
La representació escenificarà un assalt a la fortificació.

El 25è Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries ?inaugurarà la nova edició aquest dijous tot i que des de fa dies escalfa motors. La celebració compta amb diverses novetats que busquen, en part, commemorar l'efemèride. Una d'elles és una proposta teatralitzada que escenificarà un assalt a la muralla del municipi. La iniciativa té com a objectiu aglutinar diverses entitats i professionals per recrear un setge i posterior assalt. Les representacions es faran el divendres a les vuit del vespre, dissabte a dos quarts d'una del migdia i diumenge, a la una.
La recreació de caire medieval busca demostrar la necessitat de reforçar les muralles, així com explicar les trifulgues mútues entre els comtes d'Empúries i els seus cosins del Comtat del Rosselló, pels volts dels segles XI i XII.
D'altra banda i en la mateixa representació, es recrearà un assalt que hi ha documentat a la mateixa muralla. La setmana passada i com a pas previ a la celebració es va representar una atac pirata a la platja petita d'Empuriabrava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook