La base militar de Sant Climent Sescebes ha informat els pobles afectats i la subdelegació de Defensa que començarà avui i fins al 24 de setembre maniobres militars a la zona de Vilamaniscle i Llançà. Els dos municipis també han rebut les comunicacions informatives i s'han adreçat a Defensa per «suggerir» que canviïn les dates per evitar coïncidir amb dates molt sensibles com la diada i la campanya electoral.

És habitual que els soldats de la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes facin maniobres per les poblacions properes de la zona nord de l'Alt Empordà. Però en aquesta ocasió hasobtat les dates en què s'han previst. La setmana passada es va enviar una comunicació informant que estaven previstes sortides a peu i en vehicle pels termes de Llançà i Vilamaniscle. La comunicació rebuda informa que comencen avui i acaben el 24 de setembre.

Els ajuntaments de les dues poblacions no creuen massa idoni que puguin estar circulant militars al mateix temps que es fan ofrenes florals de l'11 de setembre o altres actes similars. Entenen que es poden portar a terme però que també haurien de veure que són dates «sensibles» i que la presència dels militars pot generar comentaris. Per això s'han adreçat a Defensa per «suggerir» i «convidar» a canviar les dates allunyant-les tant de la diada com de les properes eleccions. Cap dels ajuntaments ha rebut una resposta.

Diari de Girona ha contactat amb fonts de Defensa que han confirma

t que estaven previstes, tot i que valoraran en els propers dies la petició dels ajuntaments i informaran si s'opta per ajornar les maniobres.

No és la primera vegada que maniobres dels militars generen controvèrsia en aquesta zona. La darrera vegada va ser l'octubre de l'any passat quan soldats de la base que feien maniobres a l'entorn de Port de la Selva van malmetre una estelada situada a Sant Pere de Rodes.